Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag :

Wil het slapen maar niet lukken?

Laten de beelden je niet los?

Ben je het bang zijn zat?

Wordt jouw wereld steeds kleiner?

Wil het slapen maar niet lukken?

Laten de beelden je niet los?

Wetenschap achter PSYTREC

Het behandelprogramma van PSYTREC, de INTENSIVE8® genaamd, zijn een nieuwe, speciale behandelmethodiek van PTSS op basis van wetenschappelijke studies, ervaringen in het Verenigd Koninkrijk (Oxford University, U.K.) en de jarenlange ervaring binnen GGZ in Nederland.

PSYTREC gebruikt bij de behandelingen twee therapieën die wetenschappelijk zijn onderzocht, Imaginaire Exposure en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Dit zijn de twee therapieën die men als psychologen en psychiaters behoort toe te toepassen in de behandeling van PTSS (de zogenaamde ‘richtlijnbehandelingen’). De behandelsessies worden ondersteund door een Sport- en Bewegingsprogramma en Psycho-educatie waarmee patiënten meer inzicht krijgen in PTSS, hun eigen kunnen en de effecten van de behandeling.

Kenmerkend voor ons PTSS-behandelprogramma is dat het heel intensief en kortdurend is. Patiënten zijn binnen een week 5 dagen of binnen twee weken 2 x 4 volledige dagen in behandeling. Om patiënten tijdens deze dagen zich, samen met de behandelaars, volledig te laten richten op het verwerken van de trauma’s, bestaat er de mogelijkheid om op locatie te overnachten. Dit maakt het een buitengewoon effectieve PTSS-behandeling.

Onze resultaten worden nauwgezet gemonitord en geëvalueerd. Op basis van dit wetenschappelijk onderzoek worden onze PTSS-behandelprogramma’s aangescherpt om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bieden.

Het INTENSIVE8®-PTSS-behandelprogramma is uniek in de wereld en staat onder toezicht van professor dr. A. de Jongh (Universiteit van Amsterdam) en professor dr. A. van Minnen (Radboud Universiteit Nijmegen).

Professor dr. A. de Jongh is GZ-psycholoog en bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam en ook (sinds 2011) honorary professor aan de School of Health Sciences van Salford University, Manchester (UK).Verder heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van traumagerelateerde angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

In 1993 introduceerde hij de behandelmethode EMDR in Nederland, hetgeen momenteel de behandeling van eerste keuze voor psychotrauma is en in Nederland door het merendeel van de      psychologen, die behandelingen op basis van evidence-based richtlijnen uitvoeren, wordt toegepast.

Professor dr. A van Minnen is bijzonder hoogleraar Angstregulatie en Behandeling Angststoornissen aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van PTSS en combineert al jarenlang de klinische praktijk met onderzoek. Prof. dr. Van Minnen is groot pleitbezorger van het behandelen van trauma-gerelateerde angstklachten middels Imaginaire Exposure. Exposure betekent letterlijk ‘blootstelling’. Als behandeltechniek houdt het in dat de patiënt de situatie die zijn angst oproept, niet uit de weg gaat maar juist de confrontatie er mee aangaat.

Professor dr. A van Minnen doet verder wetenschappelijk onderzoek op onder andere het gebied van dissociatie en posttraumatische stressstoornis.