Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag :

Wil het slapen maar niet lukken?

Laten de beelden je niet los?

Ben je het bang zijn zat?

Wordt jouw wereld steeds kleiner?

Wil het slapen maar niet lukken?

Laten de beelden je niet los?

Bepaalde gebeurtenissen in uw leven kunnen dusdanig schokkend of traumatisch zijn dat de gevolgen hiervan uw dagelijks functioneren verstoren. Mogelijk ervaart u doorgaans ernstige angst, herbeleving aan het trauma en vermijding van bepaalde situaties. De diagnose PTSS zou in dat geval erg passend zijn. Bepaalde negatieve emoties en gevoelens kunnen de overhand nemen waardoor u soms de wanhoop nabij zal zijn. Het is daarom goed om stil te staan bij de vraag wat te doen bij PTSS? .

Hulp bij omgang met PTSS

Naast een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw PTSS ietwat dragelijker te maken, zijn er ook voldoende mogelijkheden voor ondersteuning hierbij. Als u te lang rond blijft lopen met PTSS symptomen kunnen deze enkel toenemen of langer aanhouden. In sommige gevallen is tijd niet voldoende voor een juiste traumaverwerking. In dat geval kan het een logische stap zijn om in gesprek te gaan met een psycholoog of psychiater en te kijken naar mogelijke behandeltrajecten. Samen met u kijken wij bij PSYTREC naar de klachten en of deze passend bij het ziektebeeld. Indien dit het geval is zoeken we de beste manier van behandelen en wordt een behandeltraject gestart.

Wat kan ik zelf doen bij PTSS

Een aantal kleine stapjes kan ervoor zorgen dat u langzaam leert omgaan met PTSS en het trauma wellicht iets meer een plek kan geven. Zo is het van belang dat u uw verwerking de tijd geeft. Ook is het essentieel dat u het trauma erkent en hier af en toe bij stilstaat. Hoe pijnlijk deze gedachtes ook zijn, voor herstel is dit zeer bevorderlijk. Erover praten met lotgenoten of vertrouwde naasten kan hierbij helpen. Tot slot is het een goede vervolgstap om samen met een psycholoog te kijken naar een juiste behandeling voor uw PTSS.

Meld u hier direct aan.